~ Kengkawan ~

Monday, 13 August 2012

Pertandingan Jalan Lasak (PERSAK) is Awesome !!

 Assalamualaikum,

hye readers...
apa khabar semua?? sihat?? Alhamdulillah, cik atynn sihat jee...
dah lama rasanya cik atynn tak update blog... banyak jugaklah cerita yang cik atynn nak tulis untuk readers semua... tapi disebabkan kebelakangan ini cik atynn betul2 busy...sekarang nie cik atynn nak story mory sikit dengan readers semua... 

pada 10.8.2012 (Jumaat) UiTM Kuala Pilah telah mengadakan Pertandingan Jalan Lasak (PERSAK) untuk Kesatria Negara & Kesatria Kembara Part I & II...cik atynn and Family komander intake 4 sibuk mengandalikan event yang besar iaitu PERSAK... 


cik atynn ditugaskan untuk menjadi komander pengiring bagi platun 12 (part 2)...huhuhuhu... waktu tahu yang cik atynn jadi komader pengiring rasa happy tak terkata sangat... sebab memang cik atynn nak sangat jadi komander pengiring...cik atynn ingat cik atynn akan diserap ke Biro2... rupanya komander pengiring...Yeahhhhh....

okay... so, cik atynn ingatkan jadi komander pengiring nie senang lah kan... rupanya tak sesenang yang disangka...banyak jugaklah kerja yang perlu cik atynn selesaikan...first time dapat budak platun ingatkan senang nak handle...rupanya susah sangat... dapat pulak budak platun yang sama umur walaupun part lain2...*cik atynn part 3*...Ya Allah... mula2 tu agak sukar nak berkomunikasi dengan diorang.. macam2 cara cik atynn buat tapi susah gilaaaaaa... sampai satu tahap tu cik atynn rasa nak nangis coz tak tau nak handle platun tu macam mana...ahak ! *gedik*

tapi benda tu tak kekal lama pun.. Alhamdulillah, fitness ke-2, ke-3 mereka dah mula okay sikit... senang sikit nak handle budak platun walaupun pada mulanya agak sukar... thanks platun 12 coz bagi kerjasama :)

Acara pada malam tu semuanya berjalan lancar dan semua platun habis bertanding lebih awal dari masa yang diperuntukkan...Alhamdulillah.. :)

owh, aktiviti yang diorang kena buat ialah dari
padang kawad --> panjat bukit belakang Unit Kesihatan (cp1) --> masuk hutan (cp2) --> tangki air (cp3) --> padang bola (crawl & lompat tayar) --> padang kawad semula...

bukan tuu je... diorang diberi barang amanah BELON AIR & juga HARVEST PACK....

 harvest pack *berat sehhh* =,=!
perlepasan ...
hutan...
crawl
lompat tayar
nampak macam senang... tapi sebenarnya penat sangat coz kena berlari...kecuali dalam hutan je yang berjalan sebab jalan dia bahaya...budak platun cik atynn dah ada yang pancit tak larat nak lari...ada yang pancit sebab tak larat lari dengan harvest pack *beg askar tuhh*

fuhhh, tak terkata penat dia macam mana... campur dengan mengantuk lagi...haihhhh ~~

*****
cik atynn nak berterima kasih kepadaaa :

CIK NORMAHANIM (KAPTEN) *baju hitam*



KOMANDER SENIOR INTAKE 1,2,3....
dan juga kepada rakan seperjuangan KOMANDER INTAKE 4....
cik atynn amat berterima kasih kepada mereka ini kerana mereka banyak membantu, menyokong kami intake 4 dan juga banyak memberi semangat serta galakan positive kepada kami... 

terima kasih daun keladi...
jasa anda semua kami kenang sampai akhir nanti....

*****

kenalkan, inilah platun2 lain... semuanya ada 15 platun....

PLATUN 1 *johan*
PLATUN 2
PLATUN 3
PLATUN 4
PLATUN 5
PLATUN 6
PLATUN 7
PLATUN 8
PLATUN 9
PLATUN 10
PLATUN 11
PLATUN 12 *platun paling comot sekali* ahak !
PLATUN 14
PLATUN 13
PLATUN 15
*****
Gambar lagiiii...jom tengok ^_^


BLUR !!


muka cik atynn mengantok gilaaaaa ~,~

bulat muka bulat mataa...heheheh


sume jadi model baju bila dpt baju baru... :D


they are beautiful :)










bergambar bersama johan :)
 

virus measels
 




sweet ♥
KAMI DAH RAYA... weeeeee~~
 





sume tayang baju...cantik tak baju PERSAK kami?? ^_^

mereka yang sentiasa bersemangat :D
Kepada cik hanim, terima kasih kami (intake 4) ucapkan sebab banyak memberi kami tunjuk ajar untuk menjayakan program PERSAK ini... :)

Kepada komander intake 1, 2, 3....terima kasih kerana sudi datang ke PERSAK...memberi sokongan kepada kami...thanksss... :D

And to Komander intake 4... terima kasih dan tahniah kepada anda semua kerana telah berjaya menjayakan PERSAK ini...susah senang kita hadapi bersama... this is very sweet moment that I couldn't forget it... *tah betul ke tak BI tuu* hantam sajalahhhh ~~ :p

*****
Okay, nie lah platun cik atynn...PLATUN 12 ♥ ♥ ♥




diorang nie best giler....sporting, kelakar, macam2 perangai yang asyik membuatkan cik atynn gelak jee...ahaha...walaupun diorang semua macam sombong gilaa, tak nak dengar cakap, buttttt, diorang nie lah platun yang paling bestttt skaliiiii !!! (nie fakta...bukan bodek tau)

UNTUK PLATUN 12,
 saya nak ucapkan terima kasih kepada AIN, NURAMIRA, DINNIE, NAJIB, HAFIZ, SYAHIRA AMIRA, ZAHRAH, MAISARA, SHIMA, ARIFFAH, LIANA, NIK NORSYAHIRAH, HABIBAH, FATHIAH, & FATIN NADJWA... kerana sudi memberi kerjasama kepada saya sepanjang minggu fitness dan semasa pertandingan... thanks juga kerana awak semua bagi komitmen yang baik... walaupun kita tak menang, walaupun platun kita platun muka paling COMOT bila dah habis pertandingan (selamat muka komander pengiring tak comot..haha) , walaupun ramai yang pancit waktu lari, tapi sebenarnya anda adalah yang terhebat ...korang dah buat yang terbaik...THANKS FOR ALL SWEET MEMORIES SEPANJANG MINGGU PERSAK...LOVE YOU ALL ♥ ♥ ♥

p/s: lepas nie dah boleh nyanyi lagu BALIK KAMPUNG yee...hahaha

semoga kita berjumpa lagi...(macam jauh jee, padahal 1 kampus =,=)
selamat hari raya saya ucapkan kepada Komander Kesatria UiTM N9, Platun 12 semua yang hadir di PERSAK...

THANKS YOU ALL ♥ ♥ ♥...

ini sahajalah yang dapat cik atynn coretkan kepada readers semua..

Salam (n_n)v

7 comments:

  1. congratulation intake 4!! akak nak dtg tp akak keje mmg tak sempat nk ke pilah.. happy sgt tgk korg berjaya wat program macamni :) all the best!!!! rindu korg sgt <3

    ReplyDelete
  2. thanks kak Faraishah... coz support kami intake 4 :)
    t senang2 dtg lah Kuala Pilah...Kami komander N9 sentiasa mengalu2kan kedatangan akak...ridu akak jugak ^_^

    ReplyDelete
  3. Awak ni memang lasak gak yek....
    Aku tak larat ini

    ReplyDelete
  4. banyaknya gambar..penat scroll ke bawah huhu

    ReplyDelete
  5. tahniaah2 ! komander ...adoiy ase rindu plak ngn korang ...terhru ngn event korang ni wlupon xpat dtg ...huhu ..trozkn wat event yg leh mnyatukn komnder2 n9 lg.. :)
    #xde button like ke kat blog nih...klu x da lme tekan da ..hew3

    ReplyDelete
  6. hehe saya part 1 masa persak 2012 ni and jd biro keselamatan. good job kak. :)

    ReplyDelete