~ Kengkawan ~

Wednesday, 20 March 2013

4.00 Flat UiTM = 2.00 Pointer UIA?

Assalamualaikum ~

Okay, Tajuk kat atas tu memang agak gempak la kan. 4 Flat UiTM = 2.00 Pointer UIA? What the heck !! Sekarang nie student UiTM semua tengah bengang dengan status sorang student UIA dekat twitter dia. Nie memang statement berani mati !


Hello, cakap tu baik2 yee. Masuk UiTM dulu baru taw susah senang nak dapat 3 pointer keatas. 

nie statement orang yang tak guna akal. please lahh.. tak payah nak membanding2 kan University. u semua sama je.. takde beza.. ttp tmpat untuk cari ilmu jugak.. ingat uitm nie senang ke nak dapat 3 pointer and above.. Kalau senang baik semua dak uitm xyah blaja and every sem dapat dekan.. masuk dulu uitm, tengok macam mne ko nak dpt 3 pointer and above. senang ke ssh.. cakap main sbarang cakap je. kerana mulut badan binasa!!















Dik oii, lain kali cakap jangan sebarang cakap je. Sebelum cakap fikir guna otak dulu.  Kan dah kena bash dengan student UiTM. Kalau agak2 diri tu dah BAGUS dan rasa boleh dapat 4 flat, DEKAN every sem dan agak2 awak tu dapat pakai SELEMPANG hari convo nanti, Meh le try masuk UiTM. Tengok sejauh mane awak dapat tegakkan kata2 awak tu 4 flat UiTM = 2 pointer UIA !! Ada berani ka?

UiTM Di Hatiku ♥ ♥ ♥
Nota hati : So, apa pendapat student UiTM sendiri ?


Thanks for reading ^_~

25 comments:

  1. Amboi2~ Sedapnyaaa dia menaip ye. Akak nak dapat 3.0 pointer and above pun struggle macam nak mampus. Sesenang hati je nak label pointer UiTM macam tu. =.="

    ReplyDelete
  2. masuk universiti mana-mana sama je..yang penting usaha kita..okkey..peace no war..:)

    ReplyDelete
  3. Hehe. sabar2.. jgn cpt melenting. Smua U ada klebihan & kekurangan masing2. Mungkin dia rasa dia terlalu bagus utk keluarkn statement mcm tu. Or mungkin gk dia mmg dpt 2 pointer pastu dia xpuas hati dgn bdk uitm yg dpt 4 flat. Statement dia tu mmg agk panas.. :D

    ReplyDelete
  4. apa faedah yg dia dapat bila compare mcam tu? bukan sure2 pun dia akan dpat keje trus lepas ni kalau pointer dia tinggi sekali pun..geramnyyeerrrr ! sori admin komen mcam tuuu ^ ^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, xpe siti..sy pun geram jugak dengan statement dy tu.. budak Uitm punyalah struggle nak mampus nak dptkan 3 pointer dia sedap2 je keluarkan statement PANAS macam tuu.. haih ~

      Delete
  5. eh!!eh!!bapak r statement macam tu..
    eleh dengki la budak UITM dpt 4 flat..dia kat UIA tak dapat..alaaa dah ang tak usaha memang la payah nak dapat kennn???

    to UITM-ian saya tahu uolls memang susah nk dpt 3 pointer mane taknye result lau dapat C pon kena repeat..ye dok??

    hehe..chill keyh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, taw xpe.. result dapat c pn kena repeat..blaja uitm nie asyik naik turun jee pointer. tskk T_T

      Delete
  6. eh bukan betol ke statement tu. hurm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau awak rase btol, try le masuk uitm dulu.. tengok sejauh mane awak dapat tegakkan kata2 awak tu..universiti semua sama je.. takde beza.. beza dr segi nama je.. kalau awak rasa uitm nie senang sangat dapat 3 pointer keatas or senang sangat dapat 4 flat, baik dak uitm sume xyah nak study.. sume dok lepak goyang kaki dan final pun xyah jawab sungguh2 sebab dah tauu memang akan dekan every sem.. fikir la sikit bila nak cakap tu !

      Delete
  7. lorr manusia mcm ni pun ade ker
    no need comparison between uni
    sapa usaha lebih dia dpt hasil

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu putri.. orang yang cakap macam nie mmg xboleh nak fikir.. cakap main sebarang cakap jee.. !

      Delete
  8. even Hana bukan student UiTM, tapi tak patut label camtu :( sume U sama aje.. nak dapat 3 pointer memang susah, kena struggle, study betul2.. kalau tak, tak payah study terus lagi baik...

    pointer tu cuma nak tunjuk kita study camne, nak kerja nanti majikan tak tengok pointer dapat berapa.. soft skills bagus, boleh buat kerja, yg tu majikan nak.. kalau dapat 1st class degree tu kira bonus la kalau nak dapat kerja...

    ReplyDelete
  9. eer...apa kata nak test power.. student 4 flat uitm try masuk uia.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. umisara.. apa kata jugak budak y xdpt 3pointer keatas or 4 flat masuk uitm.. try tgk dia senang ke ssh nak dpt 3pointer keatas r 4 flat?? amacam?

      Delete
  10. sy ni student pjj lg,umur da masuk 3series,anak kecik lg, tkejar2 dgn keje,outstation,kelas,famili,ok je sem ni pointer 3.96...

    ReplyDelete
  11. terjumpa link ni. sekadar perkongsian kepada admin dan lain-lain. :)


    http://aidaeffa.blogspot.com/2012/08/grading-schemes-for-ipts.html

    ReplyDelete
  12. saya pelajar UIA , emm budak tu salah.. sume sylabus U sama je mengikut level diploma , degree and postgradute.. budak tu ckp mcm tu sbb dia dengki dengan org2 yg dapat pointer 3.0 and above sdangkan dia tak.. salah dia sndiri sbb tak blaja elok2.. uia mmg guna fully bahasa asing like arabic , bahasa tu je yg maybe menyusahkan sstengah pelajar yg kata susah.. tp sama jugak yg fully english.. nama pun belajar tahap tinggi MANA ADA SENANG.. tak payah u lah , even kolej pun.. kalau belajar tahap DEGREE tetap jugak payah.. ada ke tak baca buku dapat 3.0 ? tak da kan.. jgn kata 3.0 , 1.0 blum tentu dapat.. amat memalukan uia budak ni.. ish3

    ReplyDelete
  13. Grading scheme uia mmg lbh tinggi drpd uitm (source: website uitm dan uia). cthnya kalau B dkt uitm, dpt B- dkt uia. tp xde la sampai tahap 2.00 uia = 4.00 uitm..

    ReplyDelete
  14. belajar mana2 sama jer, semua datang dari kita sendiri. kalau dapat tempat study bagus tapi mals nak belajar tak jadi jugakk

    ReplyDelete
  15. belajar mana2 sama jer, semua datang dari kita sendiri. kalau dapat tempat study bagus tapi mals nak belajar tak jadi jugakk

    ReplyDelete
  16. Saya bekas student uitm. Kalau senang lulus pun apa salahnya hehe. Kan bagus tu untuk budak2 melayu. Best sebab senang lulus ni hehe. Tak payah pening kepala sangat macam budak2 U lain. Masa kat Uitm dulu selalu enjoy, sekarang dah kerja ok ape.

    ReplyDelete
  17. my dear, as long as kita sesama melayu jangan la kita bertengkar sapa pandai sama tak pandai. as long as kita dah dah masuk universiti semua orang dinggap pandai. cuma tempat je lain.

    ReplyDelete
  18. Yelah buat apa nak bezakan U itu U ini. Kalau dpt kerja rezeki masing2 lah. Kita cari ilmu utk masadepan & keluarga tak kira di mana bukan nak bertekak psl pointer bagai. Sy dulu minat nak amik Architecture kt Uitm tapi interview tak lepas tapi dpt UIA.. rezeki & jodoh sy di situ, Allah dh tentukan. Buat yg terbaik.

    ReplyDelete